Translate

четвер, 19 грудня 2013 р.

Літак Bloody Wonder

Літак Bloody Wonder (Fan Bat)

 Надивився всіляких відео на youtube з процесом будування різних літаків з пінокартону типу "depron". Так захотілось і собі щось подібне зробити. Бо як видно з відео, матеріал "depron" дуже цікавий і дозволяє робити літаки дуже швидко. Вибір впав на  літак для гонок і повітряних боїв Fan Bat. Завантажив креслення, роздрукував, склеїв до купи. 
Купив лист пінокартону тут товщиною 5мм, розмір 1400ммХ1000мм . Вистачить на два літака плюс на запчастини в разі аварії.
 Коли шукав відео процесу збирання літака Fan Bat, випадково натрапив на подібний літак, а точніше його модифікацію, Bloody Wonder від Flite Test. Глянувши на креслення і процес збирання, я вирішив робити таки Bloody Wonder від Flite Test. В цьому літаку є дуже значні переваги. Це і профіль крила з більшою підйомною силою і моторама з електронним начинням, яка знімається. І два сервопривода, що дозволяє використати трьох канальний приймач. В мене як раз такий лежав без діла. Те що треба.
 Завантажив перший лист і другий лист креслень Bloody Wonder. Друкувати треба як афішу з мітками кутів, масштаб 100%. Склеїти до купи аркуші. Вирізати всі деталі. Перенести на пінокартон. Розкроїти пінокартон по шаблонам. І вперед збирати по цьому відео:


Сам літак зробив за один вечір, близько чотирьох годин.


















Обладнав електронікою на наступний день.
 Треба якесь шасі придумати, бо немає як сідати, а в руку ловити я ще не вмію. Ті що на світлині закороткі, гвинт об землю чиркає.

 І зразу ж облітав його. Спочатку хід елеронів і руля висоти не обмежував, а зробив тільки експоненту на 50%. Але при таких налаштуваннях літак дуже вертлявий. Важко було керувати.  Облітав з новими налаштуваннями. Обмежив рух елеронів та руля висоти в межах 30%. Потужність двигуна на 50%. Літаю плавно. Робив вже петлю та крутив бочку . Як двигун на повну потужність, то летить вертикально догори як переляканий :)

Хрести на крилах, то козацькі хрести, або прапор Волині :)

Обладнання що встановив на літак:
Тяги зробив з бамбукових шпичок для шашлику і канцелярських скріпок. Метода на цьому відео:

Кабанчики з пластикової картки.

Це все. Наснаги в будуванні.

Немає коментарів:

Дописати коментар